I går fyllde jag nio år. Och idag blir syrran Amber lika gammal.

Och tänk att vi har fått träffas jättemycket hela tiden; jättekul. Dom senaste fem åren har vi faktiskt varit som en flock, för våra människor – Bosse och Pernilla – bor så nära varandra. Jag är ofta hos Amber och hon och Medea, Ambers dotter, hälsar på och sover över hos mig nästan lika ofta.

När vi ska gå ut och gå alla tre blir det lite stökigt ibland. Amber vill framåt så fort som möjligt. Jag vill gå sakta och kolla alla spännande lukter. Och Medea försöker vara på alla ställen samtidigt. “Det är som en mindre cirkus”, säger Bosse.
Jag har varit mycket hos syrran på sista tiden. Bosse går på kurs för att bli nån slags lärare för människor som skaffar hund och då får jag inte följa med. Låter lite konstigt, eller hur. Jag menar – det vore väl lämpligt att fråga mig om nåt är oklart?
Och inte fick jag vara med när Bosse lärde grannhunden Argos att inte hoppa upp och slicka folk i ansiktet. Men nu är det avklarat; det har jag sett med egna ögon. Han bara går fram och slickar Bosse på handen. Snyggt jobbat!

Det har blivit lite si och så med motion och träning på grund av all snö. Jag kan inte minnas när jag fick plocka upp ett spår senast. Och gissa vad slappandet har orsakat: rejäla bilringar! Och när jag känner mig tjock, så blir jag lite slö och orörlig. Så nu är det “Beach 2010” för min del; små portioner och inga smarriga extrabelöningar på promenaderna. Trist – men det funkar. Har redan tappat ett antal hekto.

Om ett par månader ska Bosse börja med sina kurser i Rallylydnad. Då får jag vara med och visa. Det ska bli kul – rally är jättekul för man får göra så många olika saker. (Det värsta jag vet är när Bosse tjatar om att jag ska gå fot och glo honom i ögonen; det verkar ju rent snurrigt. Man kan ju snubbla!)

Nu måste jag sluta för jag hör att Bosse sätter på sig skorna. Kvällspromenad.

Glad Påsk!